top of page

COM S'UTILITZA DON'T FORGET IT?

 

 

L'aplicació Don't Forget It permet crear llistes de parelles de conceptes relacionats entre sí i associar-hi la imatge o el so que vulguem. Un cop creades les llistes podem activar el mode joc de l'App i utilitzar DON'T FORGET IT per millorar el nostre sistema de memorització.

 

L'App està estructurada en quatre pantalles diferents: La primera pantalla, que apareix quan l'usuari obre l'app, és on es poden editar una sèrie de llistes amb les quals es juga. A la segona pantalla s'hi pot accedir clicant el botó d'editar de cada una de les llistes, és on s'editen les paraules o dibuixos concrets de la llista per a preparar el joc. Si vulguéssim associar-hi un so entrariem en una tercera pantalla que ens permetria enregistrar-lo.  La quarta i última pantalla consisteix en un minijoc que et presenta cada imatge, paraula o gravació d'àudio per a què les relacionis entre sí i generis connexions memorístiques.

 

 

 

 

 

Pantalla inicial

La pantalla inicial, titulada "Crea les teves llistes", consisteix en una sèrie de noms de llistes, les quals pots editar individualment a la segona pantalla.

 

Les caselles de la columna "Llistes actives" indiquen quina és la llista que s'editarà o es canviarà. Les caselles es poden marcar o desmarcar pitjant-hi. Es pot tenir més d'una llista activa alhora.

 

Els botons del costat del nom de la llista serveixen per canviar-li el nom o per anar a la pantalla d'edició.

 

A la part inferior de la pantalla hi ha un quadre amb tres opcions: "Afegir", "Eliminar" i una icona d'un triangle ("Play").

 

Amb l'icona d'afegir es creen noves llistes amb noms predeterminats, que es podràn canviar tal i com s'indica més amunt.

 

Amb la d'eliminar, s'eliminaran totes les llistes actives.

 

I amb el botó triangular, s'accedirà a la pantalla de joc on es relacionaràn els conceptes i imatges de totes les llistes seleccionades.

Pantalla d'edició

A la segona pantalla, la d'edició de llistes, es canvien i personalitzen els conceptes a memoritzar, es creen dibuixos, s'enregistra àudio o es capturen fotografies.

 

A la part superior, es troben les icones de cada un dels conceptes, titulats per defecte "Concepte 1", "Concepte 2" i així consecutivament."

 

L'icona de suma que es troba just a sota permetrà afegir nous conceptes a la llista, que s'editaran amb les opcions de més a sota, i la de resta eliminarà l'últim concepte de la llista.

 

Per editar el text de les paraules, es clica la paraula predeterminada, s'introdueix el text i a continuació es clica el tic taronja que hi ha al costat per desar els canvis.

 

Els dos últims botons que hi ha a la pantalla d'edició són dues pestanyes entre les quals es pot canviar quan es vulgui; són les pestanyes d'edició d'imatge i d'edició d'àudio.

 

El funcionament d'aquestes pestanyes s'explica més extensivament en els dos paràgrafs de més a sota.

Pestanya d'imatge

A la pestanya d'imatge, la que surt per defecte, hi ha un espai en blanc per dibuixar i uns quadrats a la banda esquerra per canviar el color amb què es dibuixa. 

Més a baix, hi ha quatre icones: una fletxa horitzontal, que serveix per fer un pas enrere al dibuix, una paperera, que és per esborrar el dibuix, una fletxa vertical per a pujar una fotografia dels arxius del dispositiu, i una icona que diu "Store". Aquesta serveix per desar la imatge generada.

 

Pestanya d'àudio

A la pestanya d'àudio s'hi ha d'accedir pitjant el botó que es troba just al costat del de la pestanya d'imatge. És una pestanya molt simple on només s'hi mostren cinc botons: El de reproduir (play), el de pausa, el d'aturar (stop) i el de gravar. Les seves funcions són molt simples i intuïtives. Els botons mateixos indicaran quan estiguin gravant o fent la seva funció. El cinquè botó és el d'acceptar o desar, i és el que afegeix l'àudio gravat a la llista de conceptes.

Pantalla de joc

Un cop s'han creat totes les llistes que es desitgin i editat els seus conceptes, imatges i àudios, és el moment de jugar al joc on es relacionaran totes les informacions i conceptes que s'han de memoritzar.

 

Per a jugar, s'ha de tornar a la pantalla inicial amb el botó de retrocedir que ja té incorporat cada dispositiu, i s'han d'activar totes les llistes que es vulguin afegir al minijoc. Això permet no només relacionar conceptes d'una llista, sinó barrejar-les tant com es vulgui.

 

A continuació, s'ha de pitjar el botó de play (el triangle de la part inferior de la pantalla), i s'accedirà a la pantalla del joc en si. El joc presentarà una de les imatges (o àudio) aleatòriament, juntament amb la seva paraula corresponent (si és que s'ha afegit més d'una paraula). Amb el botó (on estarà el botó? com és?) s'obrirà una llista de paraules, de les quals s'ha de seleccionar la que es cregui correcta. 

 

Si és correcta, l'aplicació ho indicarà subratllant la paraula en verd i indicant-ho amb un text. Si no és correcta, la subratllarà de vermell i mostrarà la resposta correcta.

bottom of page